Sećate li se ko je poslednji put pobedio Novaka u Australiji? Nije više na ATP listi...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.01.2023.
12:54
Izvor: Sportske.net

Nole je u Australiji i dalje kao na domaćem terenu, bez obzira na prošlogodišnja dešavanja.

EPA-EFE/MATT TURNER
EPA-EFE/MATT TURNER

Povezane vesti

Naš najbolji teniser je današnjim trijumfom u finalu turnira u Adelejdu nad Sebastijanom Kordom stigao ujedno i do svoje 34. uzastopne pobede na turnirima u Australiji!

Taj podatak danas ističe i Novakov ''dežurni kritičar'' među novinarima Ben Rotenberg i da Nole nije izgubio u Australiji još od 2018. godine, s tim da mu prošle godine nije bilo dozvoljeno da igra u Melburnu.

Pitate se verovatrno ko je taj igrač koji je uspeo da savlada Novaka na njegovom omiljenom terenu, a verovatno će vam se iz ove perspektive učiniti da za njega nikada niste ni čuli.

U pitanju je južnokorejski teniser Hjeon Čung koji je 2018. godine napravio senzaciju na Australijan openu, kada je Novaka savladao već u osmini finala sa 3:0 u setovima (7:6, 7:5 i 7:6).

Njih dvojica su se samo dva puta sastali u karijeri, oba puta na Australijan openu. Novak ga je 2016. godine rutinski savladao sa 3:0, ali mu se Korejac dve godine kasnije neočekivano revanširao i tako ostvario najveću pobedu u karijeri.

Danas Čung ima 26 godina, ali na ATP listi više nije ni rangiran... Poslednji meč je odigrao još septembra 2020. godine i zbog povrede je prekinuo karijeru.

-


-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke