Sećate li se šta su Nadal i Fric pričali o Đokoviću kada je povređen savladao Amerikanca?

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.07.2022.
21:16
Izvor: Sportske.net

Nije bilo davno, pre nepunih godinu i po...

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Rafael Nadal je večeras opravdao ulogu favorita u četvrtfinalu Vimbldona protiv Amerikanca Tejlora Frica, ali je do tog trijumfa došao posle velike borbe u pet setova, iako je sredinom drugog seta morao da zatraži medicinski tajm-aut zbog povrede trbušnog mišića, pri rezultatu 1:0 u setovima za Frica i 4:3 u drugom setu za Nadala.

Zanimljivo, nešto slično dogodilo se februara prošle godine u trećem kolu Australijan opena, kada se baš tokom meča sa Fricom naš Novak Đoković požalio na povredu trbušnog mišića, ali je na kraju ipak uspeo da savlada Amerikanca u pet setova. Razlika je što je Đoković osetio probleme pri vođstvu od 2:0 u setovima, Fric je zatim izjednačio na 2:2, ali u odlučujućem setu Novak je uspeo da trijumfuje, a kasnije i osvoji titulu u Melburnu.

Ali, posle tog meča, Novak se suočio sa prozivkama u medijima i sumnjama kako je navodno simulirao povredu, iako je to potpuno nelogično, s obzirom da se sve dešavalo posle Đokovićevog vođstva od 2:0 u setovima.

Dvosmislene izjave po tom pitanju davali su i Tejlor Fric, ali i Rafael Nadal, kome je tada tu bilo ''nešto čudno''.

''Moram da mu odam priznanje za peti set, bio je zaista dobar. Ni nalik trećem i četvrtom setu.

Servirao je neverovatno praktično dva prva servisa i nije skoro uopšte promašivao. Da je bio zaista, zaista povređen, ne bi nastavio da igra'', izjavio je Fric posle tog meča sa Đokovićem.

"Bilo je čudno. Dva seta se činilo da će Novak da preda, a onda je normalno zaigrao. Ne mogu da komentarišem kako se oseća.

Izgledalo je kao da će da preda, ali je njegov stav takav da nikada ne odustaje. Našao je način da pobedi", poručio je Španac, koji je isti izraz upotrebio i večeras posle svoje borbe sa povredom i pobede nad Fricom na Vimbldonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke