Selektor Troicki: ''Ponosan sam na moje igrače, i Novak je samo čovek''

Autor: Darko Mitrović
subota 25.11.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Bez obzira na poraz od Italije, utisci iz Malage su generalno pozitivni.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tako blizu, a tako daleko...

Otprilike bi se tako mogao opisati današnji nastup reprezentacije Srbije u polufinalu Dejvis kupa protiv Italije.

Posle pobede Kecmanovića nad Muzetijem, Novak Đoković je protiv Sinera imao tri vezane meč-lopte, ali nije ih iskoristio, posle čega Italijan pravi preokret i donosi svom timu izjednačenje.

Dubl je zatim odlučio finalistu, Siner i Sonego su bili bolji od Đokovića i Kecmanovića, pa je Srbija ipak ostala bez plasmana u finale Dejvis kupa, iako je bila tako blizu...

Ali, selektor Viktor Troicki uverava da nema za čim da se žali.

''Ponosan sam na svoje igrače, na ceo tim. Nažalost, ni ove godine se nije dalo. Jedna lopta je nedostajala da uđemo u finale, gde bismo imali šansu. Toliko blizu, ali gorak ukus jako. Miša fenomenalan meč, Novak neveorovatan meč sa Sinerom, izvukao je poslednji atom snage… Svi znamo da je najveći heroj Srbije, da je toliko puta izvukao nemoguće, ali svakome se desi, i on je čovek, to je sport.

Bili smo jako blizu, nije se dalo. Glava gore, idemo dalje, to je jedino što mogu posle skoro osam sati igre da poručim. Italijanski dubl je bio svežiji, Siner je posle pobede bio u boljem momentumu. To je tenis, meč nije gotov do poslednjeg poena'', rekao je Troicki, a preneo ''Sportklub''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke