Senzacija na Rolan Garosu - Danac izbacio Cicipasa!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 30.05.2022.
17:41
Izvor: Sportske.net

Kraj za četvrtog igrača sveta.

Nikola Gligic/Starsportphoto ©
Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon senzacionalne pobede protiv Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:4. Meč je trajao tri sata i četiri minuta.

Favorizovani Cicipas bolje je započeo meč i načinio prvi brejk u četvrtom gemu, za vođstvo od 3:1, ali je Rune već u narednom vratio izgubljeni servis. Na novi brejk čekalo se sve do 11. gema, kada je 19-godišnji Rune još jednom oduzeo servis Cicipasu i u narednom gemu došao do seta.

U drugom setu nije bilo brejkova sve do osmog gema. Tada je Cicipas iskoristio pad koncentracije 40. na svetu Runea, oduzeo mu servis i poveo sa 5:3, da bi u narednom gemu stigao do poravnanja u setovima.

Ključni gem u trećem setu bio je šesti. Cicipas je odservirao katastrofalno i dozvolio brejk sa nulom za vođstvo Runea od 4:2. Danac je majstorski servirao, sačuvao prednost i došao do 2:1 u setovima.

Četvrti set bio je najdramatičniji. Četvrti na svetu, Cicipas suočio se sa tri brejk lopte u trećem gemu i sve je uspeo da ih spasi. Ipak, u petom gemu nije bilo pomoći za Grka, Rune je odigrao sjajno, napravio brejk i poveo sa 3:2. Uspeo je mladi Danac da i u narednom gemu na servis Cicipasa načini brejk i povede sa ogromnih 5:2, ali se tada razigrao Grk. Uspeo je Cicipas da vrati brejk u narednom gemu i ostane u meču. Kod rezultata 5:4 Rune je servirao za senzacionalni plasman u četvrtfinale. Nije mu bilo svejedno, Cicipas je imao čak tri brejk lopte, ali ih je sjajni Danac spasio i na kraju stigao do najvećeg trijumfa u karijeri.

Protivnik Holgeru Runeu u četvrtfinalu Rolan Garosa biće još jedan Skandinavac, Norvežanin Kasper Rud koji je ranije danas eliminisao Poljaka Huberta Hurkača.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke