Senzacija u Parizu - Rus izbacio Alkaraza!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 31.10.2023.
22:31
Izvor: Sportske.net

Ekspresan i neslavan kraj mastersa za drugog na svetu.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Ruski tensier Roman Safijulin savladao je Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, posle sat i 37 minuta igre u meču drugog kola mastersa u Parizu.

Tako je drugi teniser sveta senzacionalno poklekao već na prvoj stepenici u glanvom gradu Francuske, nakon što je bio slobodan na startu turnira.

Odigrao je Alkaraz daleko ispod svog nivoa, pravio ogroman broj grešaka, što je iskoristio  45. teniser sveta Safijulin i došao do jedne od najvrednijih pobeda u karijeri.

Počelo je očekivano, brojkom Španca već u trećem gemu, ali je Rus odmah uzvratio i izjednačio na 2:2. Prelomni momenat u prvom setu dogodio se u osmom gemu kada je Alkaraz napravio nekoliko neiznuđenih grešaka, dozvoilo rivalu novi brejk, što je Rus iskoristio da povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu ponovo je prvi do brejka došao Alkaraz, poveo sa 3:1, ali je još jednom, potpuno neočekivano stao. Od tog trenutka Španac je igrao možda i najslabiji tenis ove godine. Grešio je Alkaraz i forhenodm i bekhendom i dozvolio Safijulinu da dođe do četiri vezana gema i vođstva od 5:3.

Prekinuo je seriju Rusa Alkaraz u narednom gemu, smanjio na 5:4, ali je Safijulin u narednom gemu servirao za senzacionalni trijumf. Safijulin nije iskoristio prvi meč loptu, ali jeste drugu za veliko slavlje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke