Senzacionalna Andrejeva preko Sabalenke do polufinala Rolan Garosa!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 05.06.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Mlada Ruskinja napravila malo čudo.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Svetski tenis od večeras ima novu mladu zvezdu, ime joj je Mira Andrejeva.

Ona je sa samo 17 godina stigla do polufinala Rolan Garosa pobedivši drugu teniserku sveta Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:1, po setovima, (5)6:7, 6:4, 6:4, a meč je trajao dva sata i 29 minuta.

Od prvih pet gemova u meču samo jedan je pripao teniserki koja je servirala, a do kraja seta razmenjen je još po jedan brejk, pa je o pobednici rešava taj-brejk u kojem je iskusnija Sabalenka slavila sa 7:5.

Tesno izgubljen prvi set nije poremetio mladu Andrejevu, koja je nastavila da igra na visokom nivou i muči mnogo poznatiju rivalku. Ključan u drugom setu bio je 10. gema kada je Ruskinja kod vođstva od 5:4 došla do brejka, koji je automatski značio i osvojen set i izjednačenje.

Velika borba vodila se i u trećem, odlučujućem setu. U petom i šestom gemu videli smo po brejk na obe strane, te se ušlo u još jednu neizvesnu završnicu. I ponovo je deseti gem bio koban po Sabalenku, koja je servirala da ostane u meču, ali nije uspela u tome. Andrejeva joj je oduzela servis u ključnom momentu i plasirala se u polufinale grend slema.

Protivnica Mire Andrejeve u polufinalu biće Italijanka Jasmin Paolini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke