Serena o Vimbldonu: "Ne znam da li mi je poslednji..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.06.2022.
10:06
Izvor: Sportske.net

Vilijams je u dosadašnjoj karijeri osvojila 23 grend slem titule.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da nije sigurna da li će ponovo igrati na Vimbldonu, ali je ocenila da je poraz u prvom kolu ovogodišnjeg turnira dodatni motiv za buduće grend slemove.

Vilijams je u dosadašnjoj karijeri osvojila 23 grend slem titule, a u utorak uveče poražena je u prvom kolu Vimbldona od francuske igračice Armoni Tan sa 5:7, 6:1, 6:7.

Ona je na pitanje da li je ovo bio poslednji nastup na Vimbldonu rekla da ne može da odgovori na to.

"To je pitanje na koje ne mogu da odgovorim. Ne znam", rekla je 40-godišnja teniserka, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Nekadašnjoj prvoj teniserki sveta, sada 1204. na WTA listi, ovo je bio prvi meč posle godinu dana, nakon što je na prošlom Vimbldonu doživela povredu.

Sedmostruka pobednica Vimbldona rekla je da ne želi da joj poraz u utorak bude poslednje sećane na centralni teren, na kojem je imla mnogo uspeha.

"Uradila sam sve što sam mogla. Možda sam sutra mogla da dam više. Možda sam pre nedelju dana mogla da dam više. Ali danas je to bilo ono što sam mogla. U nekom trenutku moraš biti u stanju da to prihvatiš", dodala je ona.

Vilijams je nagovestila da bi nastup na domaćem grend slemu (Ju-Es open), koji se igra krajem avgusta, mogao da utiče da nastavi sa treninzima.

"Kada ste kod kuće, posebno u Njujorku, na mestu gde sam prvi put osvojila grend slem, uvek je posebno. Uvek postoji motivacija da budemo bolji kada igramo kod kuće", rekla je ona.

Ona je istakla da joj poraz od Tan takodje daje motiv za nastavak karijere.

"Definitivno me tera da poželim da treniram, jer kada si tako blizu... Bilo koji drugi protivnik bi više odgovarao mojoj igri", dodala je Vilijams.

Američkoj igračici nedostaje još jedna grend slem titula kako bi se izjednačila sa Australijankom Margaret Kort, koja drži rekord po broju titula na najvećim turnirima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke