Cicipas slomio ranjenog Sinera za finale Monte Karla!

Autor: Mladen Heleta
subota 13.04.2024.
16:23
Izvor: Sportske.net

Čeka Đokovića ili Ruda.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Dvanaesti teniser sveta Stefanos Cicipas blista u Monte Karlu.

Fantastični Grk plasirao se danas u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je u odličnom polufinalu pobedio Italijana Janika Sinera, drugog na ATP listi, sa 2:1. Po setovima je bilo 6:4, 3:6, 6:4. Meč je trajao dva časa i 39 minuta.

Grk će u sutrašnjem finalu igrati protiv boljeg iz meča Đoković - Rud, a ceo teniski svet čeka njegov okršaj sa Srbinom, najboljim teniserom planete.

Cicipas je agresivno krenuo u meč, napao je servis Sinera odmah u prvom gemu, imao je brejk loptu, ali nije je realizovao. Ono što nije uspeo tada, jeste u trećem gemu, kada je oduzeo servis Italijanu. Došao je do 15:40, prvu brejk loptu je Siner spasio servisom, ali je potom odservirao duplu grešku. To je bilo dovoljno Grku da osvoji prvi set, jer je sigurnim servisima sačuvao stečenu prednost i poveo 1:0.

Sinera ovo nije pokolebalo, probudio se na početku drugog seta, odservirao je prvi as, dobio prvi gem, a već u drugom je stigao i do prve dve brejk lopte na susretu. Usledilo je nadmudrivanje na mreži i poen za Italijana, vredan brejka.

Zapretio je Cicipas u petom gemu, došao do 15:30, ali je Siner vezao tri poena i nastavio da gazi ka izjednačenju u setovima. U sedmom gemu je Italijan spasio i brejk loptu, a kada je i to “preživeo”, stabilizovao se i zatvorio ovaj deo igre rezultatom 6:3.

Svoj šampionski mentalitet je Siner pokazao već na startu trećeg seta. Odmah je napravio brejk, preuzeo kontrolu i sigurnim servisima držao prednost. Ipak, imao je zdravstvenih problema Italijan, pa je pre osmog gema, pri svom vođstvu od 4:3, zatražio mediciniski tajm-aut zbog bolova u nogama. Da problem nije bezazlen videlo se odmah, jer je Siner znatno lošije odigrao naredni gem i dozvoli Cicipasu čak pet brejk lopti, poslednju je iskoristio Grk i izjednačio na 4:4.

Cicipas je rutinski došao do preokreta i stigao ne gem od plasmana u finale, a Siner još jednom zatražio medicinsku pomoć. Nije to pomoglo Sineru koji je u narednom gemu ponovo odigrao slabo i omogućio Cicipasu da se raduje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke