Siner dobio „meč budućnosti“ i osvojio Umag!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 31.07.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Prvi trofej za mladog Italijana ove godine.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Italijan Janik Siner osvojio je večeras ATP turnir iz serije 250 u hrvatskom Umagu. On je u finalu nakon preokreta savladao Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1 (6:7, 6:1, 6:1). Meč je trajao dva sata i 28 minuta.

Bio je to duel dvojice igrača kojima pripada budućnost tenisa i kojima se projektuje osvajanje najvećih trofeja u ovom sportu. Siner je ušao pod kožu Alkarazu i pobedio ga je drugi put u mesec dana, nakon onog trijumfa u osmini finala Vimbldona. 

Siner je ujedno postao prvi igrač koji je ove sezone pobedio Alkaraza, u situaciji kada Španac dobije prvi set na meču.

U prvom setu su teniseri suvereno čuvali svoj servis. Nije bilo brejk šansi, pa se otišlo u taj-brejk. Tamo su odlučivale nijanse, a one su bile na strani Alkaraza, koji je dobio 13. gem rezultatom 7:5 i poveo sa 1:0.

Drugi set je protekao u dominaciji Sinera, ali na početku nije delovalo da će tako biti. Alkaraz je u drugom gemu imao 0:40, pa potom i dva puta prednost, ali je Italijan uspeo da se izvuče. Onda je usledio brejk Sinera, pa je Italijan spasio i šestu brejk loptu, poveo sa 3:1 i potom obrisao rivala sa terena, za 6:1.

Treći set bio je kopija finiša drugog. Alkaraz se ugasio, nestao je sa terena, a Siner je nastavio da gazi i sa 6:1 je overio svoju prvu ATP titulu u tekućoj godini, šestu u karijeri..

Alkaraz ostaje na dva osvojena mastersa (Majami i Madrid) i dva osvojena turnira iz serije 500 (Rio de Žaneiro i Barselona) ove godine. Supertalentovani Španac je pre tačno sedam dana izgubio od Lorenca Muzetija u finalu turnira iz serije 500 u Hamburgu i italijanski teniseri mu očigledno ne leže.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke