Siner je u strašnoj formi, ali Barbara veruje u Novaka!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.01.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Tradicija je na Novakovoj strani, ali neće biti nimalo lako...

Screenshot/Eurosport
Screenshot/Eurosport

Povezane vesti

Vreme je za najzanimljivije i najuzbudljivije duele na Australijan openu u Melburnu!

Danas smo dobili prvi polufinalni par, to su naš Novak Đoković i Italijan Janik Siner, čiji su dueli obeležili kraj prethodne sezone.

Nole je danas u četvrtfinalu eliminisao Amerikanca Tejlora Frica sa 3:1 u setovima, a Siner je sa 3:0 savladao Andreja Rubljova i samo potvrdio da se i dalje nalazi u izvanrednoj formi, baš kao i u prethodnih par meseci.

Od početka Australijan opena Siner nije izgubio nijedan set, sve mečeve je dobio sa ''glatkih'' 3:0, a redom su pred njim padali Holanđani Van de Zandšulp i De Jong, Argentinac Baez i Rusi Hačanov i Rubljov.

Pre ovog turnira, 22-godišnji Italijan je takođe bez izgubljenog seta dobio i egzibicione mečeve protiv Ruda i Polmansa, a prethodnu sezonu je završio osvajanjem Dejvis kupa sa selekcijom Italije, čemu je dao ključni doprinos pobedama nad Griksporom, našim Novakom Đokovićem i Australijancem De Minorom.

Samo je Novak od svih pomenutih mečeva uspeo da osvoji jedan set protiv Sinera, u periodu od 23. novembra do danas.

Takođe, Novak Đoković je i poslednji koji je uspeo da savlada Sinera, i to 19. novembra u finalu završnog Mastersa u Torinu. Tada je bilo 2:0 za Novaka, po setovima 6:3 i 6:3, ali je od tog susreta Siner značajno podigao svoju formu koju i dalje održava na vrhunskom nivou.

EPA-EFE/LUKAS COCH

Inače, Đoković i Siner su se do sada šest puta sastajali, naš teniser vodi sa 4:2 u pobedama. Nijedan od tih mečeva nije igran na Australijan openu, a kada su u pitanju grend slem dueli, odnosno mečevi na tri dobijena seta, dva puta su se sastajali na Vimbldonu. Siner je 2022. godine vodio sa 2:0 u setovima protiv Novaka na Vimbldonu, ali je naš teniser okrenuo na 3:2, dok prošlog leta na istom mestu nije bilo dileme, Novak je slavio sa 3:0 protiv odličnog Italijana u polufinalu Vimbldona.

Sada ih očekuje borba za finale Australijan opena, a ako pitate Barbaru Šet sa Eurosporta, pobednik je već ''proglašen''. Ona je posle današnjeg meča sa Fricom podsetila Novaka da je sva dosadašnja polufinala u Melburnu uspeo da dobije.

''Da li znaš šta se dešava kada uđeš u polufinale na Australijan openu?'', upitale je Barbara.

''Da. Idem u finale'', uzvratio je Nole, a Barbara mu je podigla ruku i kao u boksu ''proglasila pobednika''.

Verujemo da će je Nole obradovati i protiv Sinera, baš kao i sve nas koji navijamo za njega.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke