Siner: "Postoje momenti koje moram da popravim protiv Novaka"

Autor: Sportske Net
nedelja 20.10.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Italijan je ove sezone zaradio preko 17.000.000 evra od nagrada na turnirima.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Janik Siner upsešno privodu ovu godinu kraju. Osvojio je egzibicioni turnir "Šest kraljeva" pošto je prvi bio bolji od Novaka Đokovića, potom i od Karlosa Alkaraza. 

Italijan je četvrti put zaredom bio bolji od najboljeg tenisera svih vremena.

"Bilo je komplikovanih momenata protiv Novaka koje moram da popravim, osećao sam se u nekim periodima veoma umorno. Bilo je još segmenata kojima nisam skroz zadovoljan, ali osećam da sam u ovoj pobedi napravio novi korak napred i siguran sam da će tako biti i narednih meseci i godina, jer ja radim na dug rok", istakao je Siner.

Simbolično su Siner i Alkraza igrali finale ovog turnira u Rijadu, pošto su pobedili Đokovića i Nadala, dva najveća rivala u istoriji tenisa. 

"Probudio sam se pokušavajući da shvatim kako sam ga pobedio u finalu sinoć. Ovakvo rivalstvo će iz nas izvući više od 100 odsto. Razlog zašto smo došli u Rijad je da svima pokažemo šta je to tenis. Bila je to duga bitka u kojoj smo pokazali maksimum".

Zadovoljan je odnosom sa Karlosom. 

"Uspešno se razumemo, putujemo mnogo i dobri smo prijatelji. Volimo da delimo teren svaki put kada se suočimo i pokušavamo da maksimalno uživamo. Svaka naša partija je atraktivna. Očekujem da naše rivalstvo traje što duže je moguće, mada ima dosta tenisera koji mogu da preuzmu štafetu".

Osvrnuo se na celokupnu godinu za njim. 

"Šta god da se desi do kraja, ovo je bila neverovatna sezona. Mnogo uspeha, fenomenalnih trenutaka, uprkos velikim nevoljama izvan terena. Uskoro dolaze još dva velika događaja, završni turnir u Torinu i finalno takmičenje Dejvis kupa u Malagi", završio je Siner.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke