Sinsinati - Kvalifkantkinja Garsija stigla do prvog mastersa!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 21.08.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

Najbolja nedelja u karijeri Francuskinje.

 EPA-EFE/JOHN MABANGLO
EPA-EFE/JOHN MABANGLO

Povezane vesti

Kada je Francuskinja Karolin Garsija krenula turnir Sinsinatiju iz kvalifikacija nikome ni na kraj pameti nije bilo da može do prve masters titule u karijeri, ali joj je večeras to pošlo za rukom.

U finalu Sinsinatija sjajna Garsija savladala je Čehinju Petru Kvitovu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4, za sat i 36 minuta i potpuno zasluženo stigla do najvećeg trijumfa u karijeri.

"Furiozno" je ušla u meč inspirisana Garsija i napravila dva brejka u prva tri gema. Do kraja seta Kvitova je imala nekoliko brejk šansi, ali je 35. na svetu Garsija sačuvala svoj servis i stekla prenost u setovima.

Baš kao i  prvi, Garsija je brejkom započela i drugi set i tako stvorila dodatni pritisak bolje rangiranoj, 28. igračici sveta, Kvitovoj.

Mogla je Čehinja da izjendači u četvrtom gemu drugog seta, imala je brejk loptu, ali je Francuskinja spasila. U narednom gemu na svoj servis Garsija se suočila sa 0:40, ali još jednom potvrdila da je ovo njena nedelja, veče i turnir, spasila je tri vezane brejk šanse i sebi trasirala put ka prvoj masters tituli u karijeri.

Do kraja meča nije bilo problema za Garsiju, tako je Francuskinja stigla do najveće titule u karijeri i još jednom pokazala da je u ženskom tenisu sve moguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke