Sinsinati - Miša Kecmanović od devet života, pobeda protiv favorizovanog Španca!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.08.2022.
23:27
Izvor: Sportske.net

Sjajni srpski teniser je uspeo da se plasira u šesnaestinu finala Sinsinatija.

EPA-EFE/Jorge Reyes
EPA-EFE/Jorge Reyes

Povezane vesti

Srpski teniser Miomir Kecmanović je uspeo da se plasira u šesnaestinu finala turnira u Sinsinatiju pošto je u prvom kolu savladao favorizovanog Pabla Karenja-Bustu sa 1:6, 7:5 i 7:6 (4)!

Srpski teniser je imao večeras devet života, Busta je bio nekoliko puta na dobrom putu da pobedi, ali je naš teniser pokazao mentalnu snagu kada je to bilo najpotrebnije. 

Prvi set je bio izuzetno slab za Kecmanovića, kao da je Karenjo-Busta koji je pre par dana osvojio Montreal samo nastavio u istom tempu danas u Sinsinatiju. 

Sa manje od 50% ubačenih prvih servisa, Miša nije imao mnogo šanse u prvom setu, a Busta je sve svoje šanse koristio, osvojio čak osam poena na drugi servis Kecmanovića od 11, koliko je puta morao da servisa drugi servis srpski teniser. 

Probudio se Miša u drugom setu. Dva izuzetno teška gema na razliku, prvi je dobio Kecmanović, drugi Busta koji je spasio četiri brejk lopte. U petom gemu je Miša spasio dve, pa u 11. je spasio još tri, da bi u narednom gemu na servis Španca uspeo da iskoristi drugu set loptu i da izjednači rezultat. 

U drugom je servis bio daleko bolji.

Odlučujući set je bolje počeo španski teniser, trenutno 14. na ATP listi. Iskoristio je prvu brejk loptu, poveo sa 2:0, održavao prednost do 4:2 kada je Kecmanović napravio brejk, malo je falilo bez izgubljenog poena. I u narednom gemu je spasio tri brejk lopte, Busta je bio blizu osvajanja meča, a onda je uzvratio Kecmanović pri rezultatu 6:5 za njega na servis Buste, imao je meč loptu koju je španski teniser neutralisao. 

Otišli smo u taj-brejk, a tamo je opet Karenjo-Busta imao prednost, imao je 3:1 i opet se Kecmanović vratio. Stigao je srpski teniser do dve meč-lopte, iskoristio prvu za plasman u narednu rundu!

Tamo ga čeka Janik Siner, deseti nosilac. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke