Sjajan meč Kecmanovića i Drejpera, 1:0 za Srbiju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.11.2023.
20:31
Izvor: Sportske.net

Kecmanović doveo Srbiju na prag polufinala Dejvis kupa.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U prvom susretu četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije, Miomir Kecmanović je odigrao uzbudljiv i vrlo kvalitetan meč protiv Džeka Drejpera.

Na kraju, posle velike borbe od dva sata i pet minuta, srpski teniser je slavio sa 7:6 (7:2) i 7:6 (8:6), pa Srbija vodi sa 1:0 u pobedama. Sada Novak Đoković ima priliku da protiv Kamerona Norija večeras overi plasman u polufinale.

Od početka se vodila ravnopravna borba. I jedan i drugi teniser su odlično servirali, ne dozvoljavajući rivalu da dođe ni do šanse za brejk, sve do osmog gema, kada je Kecmanović propustio dve brejk-prilike.

Slična situacija i u desetom gemu, kada je naš teniser takođe imao dve brejk-lopte, ujedno su to bile i sret-lopte, ali se Drejper opet odbranio.

Ipak, bolja igra Kecmanovića došla je do izražaja u taj-brejku, tokom kog je srpski teniser dominirao i prepustio samo dva poena engleskom teniseru.

Još bolji tenis, sa obe strane, gledali smo tokom drugog seta, a sve to je bilo ispraćeno i sjajnom atmosferom na tribinama.

Opet se igralo gem za gem, bez brejkova, a bilo je dosta sjajnih poena kojima su i Drejper i Kecmanović dizali publiku na noge.

Tako je i u ovom setu odluka morala da padne u taj-brejku, u kom je Kecmanović ponovo imao više koncentracije. Posle 2:1 za Drejpera, Kecmanović je dobio četiri poena u nizu i poveo sa 5:2. Engleski teniser na svoj servis dobija naredna dva poena, a onda još jedan na servis Kecmanovića za izjednačenje na 5:5.

Usledio je maratonski, iscrpljujući poen koji je Kecmanović dobio i stigao do prve meč-lopte, ali Drejper uzvraća i stiže do 6:6.

Posle promene strana Drejper pravi neiznuđenu grešku, Kecmanović stiže do druge meč-lopte i pobede!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke