Renesansa Dimitrova - Bugarin u polufinalu Monte Karla!

Autor: Lazar Nikolić
petak 15.04.2022.
16:34
Izvor: Sportske.net

U borbi za finale igraće protiv Davidoviča Fokine.

EPA-EFE/JASON O'BRIEN
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Povezane vesti

Bugarski teniser Grigor Dimitrov savladao je Poljaka Huberta Hrukača 2:1 (6:1, 3:6, 7:6) i plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu.

Dimitrov je bio fantastičan u prvom setu koji je ubedljivo rešio u svoju korist. Hurkač se nije predavao, podigao je nivo igre u drugom setu, osvojio ga i izjednačio rezultat.

O pobedniku meča odlučivao je treći set. 14. na svetu, Hubert Hurkač napravio je brejk već na startu, ali je u sledećem gemu 29. teniser sveta, Dimitrov uzvratio i izjednačio rezultat u odlučujućem setu.

Obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis sve do rezultata 4:4, tada Hurkač pravi brejk i tako dolazi do servis gema za pobedu, ali je Dimitrov sjajno odigrao kada je već bio pred porazom, vratio brejk i ostao u meču. 

Kod rezultata 6:5 za Dimitrova, Bugarin je imao dve meč lopte na servis Hurkača, ali ih nije iskoristio pa se otišlo u taj brejk.

U odlučujućem gemu Dimitrov je bio mnogo bolji i ubedljivo slavio sa 7:2. Na taj način bugarski teniser izborio je svoje drugo polufinale u Monte Karlu.

Protivnik Dimitrova u polufinalu biće Alehandro Davidovič Fokina. On je ranije danas savladao Tejlora Frica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke