Sjani Kecmanović u polufinalu Napulja!

Autor: Lazar Nikolić
petak 21.10.2022.
17:27
Izvor: Sportske.net

Bravo, Mišo!

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale turnira u italijanskom Napulju nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Španca Pabla Karenja-Buste i savladao ga sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2 za manje od sat i po vremena.

Ovo će Kecmanviću biti treći plasman među četiri najbolje na nekom ATP turniru u 2022. godini.

Srbin je sjajno započeo meč i stigao do brejka već u prvom gemu. Imao je Karenjo-Busta dve brejk šanse u maratonskom četvrtom gemu, ali je 30. igrač sveta Kecmanović uspeo da ih spasi i zadrži prednost. Propustio je Karenjo-Busta još jednu priliku da oduzme servis Kecmanoviću u narednom servis gemu Srbina.

Tada se činilo da je Kecmanović prelomio prvi set, ali je 15. na svetu Karenjo-Busta uspeo da uhvati "poslednji voz", vrati brejk i izjednači na 5:5.

Već u narednom gemu Kecmanović je uzvratio istom merom, oduzeo servis rivalu i potvrdio ga za vođstvo u setovima.

Odlično je Kecmanović igrao i u drugom setu, stigao do brejka u trećem gemu. Tada je Karenjo-Busta zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima. Kada se meč nastavio Kecmanović je još jednom oduzeo servis rivalu i ubrzo poveo sa 5:1.

Uspeo je Karenjo-Busta da osvoji naredni servis gem i dođe do 0:40 na servis Kecmanovića, ali je Srbin vezao pet poena i stigao do polufinala.

Protivnik Kecmanoviću u borbi za finale biće domaći teniser Lorenco Muzeti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke