Skup podrške Novaku, četvrti put: ''I u zatvoru imaju tri obroka dnevno, a njemu ne daju doručak''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.01.2022.
16:28
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Četvrti dan uzastopno se u Beogradu održao skup podrške najboljem teniseru sveta koji je već pet dana zatočen u Melburnu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Svi nestrpljivo čekamo ponoć, kada će Novak Đoković konačno dobiti priliku da pred sudom u Melburnu iznese šta se zapravo događalo u vezi famoznog ''medicinskog izuzeća'' koje mu je najpre odobreno, a onda iznenada ukinuto tek pošto je njegov avion sleteo u Melburn.

Od tada je smešten u takozvani hotel za imigrante, u kom su usovi gori nego u zatvoru.

Na tu temu je tokom današnjeg skupa u Beogradu govorila i Novakova majka Dijana Đoković.

''Dragi prijatelji, pružate nam veliku podršku, šaljemo je Novaku. Sada nam je podrška najbitnija, nema nas mnogo, ali smo mnogo jaki. Novak je odlučio da istera pravdu, da pokaže da nije ništa kriv. Uradio je sve po pravilima. Oni su ga zatvorili, ne daju mu čak ni doručak, ima ručak i večeru, za doručak nema ništa. Pričam vam šta mi je on rekao.

I u zatvoru imaju tri obroka dnevno i mogu da izađu napolje. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, da vidi ljude koji ga podržavaju, nego gleda u zid. To nisu humani uslovi. Hvala svima na svetu, u Melburnu, Čačku, Vrnjačkoj Banji, hvala svima. Idemo dalje, nadam se da ćemo pobediti'', poručila je Dijana Đoković, a prenosi ''Telegraf''.

Prisutnim građanima se zahvalio i Novakov otac Srđan, koji je i ovoga puta imao šta da poruči australijskim vlastima.

''Jesmo li mi životinje? Mi smo ljudi kao i oni. Nismo zaslužili to njihovo nepoštovanje. Tog premijera i njihove borbe između njihovih političara i Teniske federacije. Ne zanima nas ništa. On je preko Tenis Australije podneo sve papire koji su potrebni da uđe u zemlju i da igra tenis, jer je tenis njegov posao. Ono čime pronosi slavu Srbije i srpskog naroda u svetu. I ne samo Srbije, nego celog slobodarskog sveta, nas je toliko više od njih. Jesmo mi robovi? Jesmo nekoga ugnjetavali, jesmo li otimali tuđu teritoriju? Jesmo li otimali nešto, na Kosovu imamo 2.000 crkava. Mi smo stari evropski narod, imamo istoriju, veliku i ponosnu istoriju. A on je cenjen poštovan i uvažavan svuda u svetu, sem tamo gde važe zakoni Komonvelta, u Kini, Indiji, Rusiji, našoj majici kao što nam je majka Srbija. U Brazilu, Južnoj Americi, to su naša braća i sestre.

Zašto ćutimo? Zašto ne kažemo? Po tome se razlikujemo za razliku od onih koji ne smeju da govore. Pričajte, borite se za sebe. Šta je svrha života, da ostaviš nešto, da te se sećaju i kada odeš na onaj svet. Kaže mi prijatelj iz najtiražnijeg nemačkog lista "Kako ćete da izdržite ovo?" Kao što smo izdržali i sve do sada. Borimo se već šesti dan. Nikoga ne napadamo, sem političare koji su napravili ovo što su napravili'', poručio je Srđan Đoković.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

*

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke