Slavljenik Đoković priziva anđele u Parizu, jaka simbolika 35. rođendana

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 22.05.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Nole ništa ne prepušta slučaju.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u slavljeničkom raspoloženju dočekuje početak Rolan Garosa, koji startuje danas na 35. rođendan srpskog asa i to je bio povod da napravi osvrt na više nego uspešnu karijeru.

Đoković će biti slobodan prvog dana takmičenja, dok ga u ponedeljak očekuje duel protiv Japanca Jošihita Nišioke, međutim mnogo važnije je simbolika koji mu 35. rođendan donosi.

"Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava večnost. Tako ja osećam da mogu da igram tenis večno", rekao je Nole u intervjuu za Večernje Novosti.

Najbolji svetski teniser je rekao da oseća da je sve moguće i da bi on voleo da bude na prvoj poziciji dok god bude igrao tenis.

"Uvek imam najviše ambicije u ovom sportu, naročito kada igram na najvećim turnirima. Takvi turniri i jesu moj prioritet. Zapravo ja drugačije i ne znam. Uvek se spremam da osvojim, ne spremam se da igram", naveo je on.

U slavljeničkom danu, Đoković je izdvojio tri stavke koje su najvažnije u životu.

"Ljubav je na prvom mestu. Ona je najviša moguća vrednost, vrlina, osećanje. Na drugom mestu su mir, harmonija i sklad. Treća najznačajnija stavka bila bi opraštanje", naveo je on.

Na pitanje zašto nije i zdravlje uvrstio među najvažnije stvari u životi, Nole je odgovorio da kada si u ljubavi, onda si zdrav. Tako gledam na to. Manjak ljubavi prouzrokuje i bolest.

U duhu simbolike brojeva Novak je prokomentarisao da u Parizu "juri" 1.001 profesionalnu pobedu.

"Za broj 1.001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje sa anđelima čuvarima. Oni su tu. Osećam njihovo prisustvo i molim im se da me podrže u Parizu", poručio je Nole.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke