Sledi klasik - Novak rezervisao ulaznicu za najbolje mesto u svetu tenisa

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.06.2021.
23:48
Izvor: Sportske.net

Odličan meč je viđen na "Šatrijeu"!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedivši Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5).

Potpuna kontrola na servisu, te odlična defanziva, posebno u prva dva seta, omogućili su prvom reketu sveta trijumf i meč sa Rafaelom Nadalom.

Uspevao je Novak da kontroliše dešavanja na terenu odmah od trenutka kada je susret počeo. Pretio je Beretini, odličnim forhendom, pa i na Novakov servis, ali se svetski broj jedan vraćao uz pomoć krucijalnih servisa u pojedinim navratima. Radnim brejkom u četvrtom gemu stvorio je, ispostaviće se, krucijalnu prednost u ovom delu meča. Pokušao je Italijan da uzvrati nešto kasnije, ali je Novak uz pomoć servisa uspeo da izbegne iznenađenje. Nekoliko sjajnih vinera imao je srpski teniser, isto tako i Beretini, ali sve je išlo na stranu srpskog igrača.

Odličnu anticipaciju imao je Novak na ovom susretu. Najčešće je bio na pravom mestu u pravo vreme i uspeo je da prozre većinu Italijanovih namera. Morao je Novak da igra daleko od osnovne linije, odlično je igrao defanzivu i servirao u drugom setu, što mu je omogućilo dva brejka prednosti, što je vodilo ka osvajanju još jednog seta.

Poboljšao je igru Italijan u nastavku. Nije više Novak mogao da ga uhvati u iskoraku i brejkne, ali ni on nije imao šansi kada je Đoković sa lopticom u rukama stajao kraj osnovne linije i spremao se da uputi bombu na suprotan kraj terena. Veoma dobro je servirao Novak ove večeri, manje grešio i bio za nekoliko nivoa iznad. Jedina kolona koja je u tom trenutku bila na strani Beretinija, jeste ona koja broji vinere.

EPA-EFE/YOAN VALAT

Pristupilo se taj-brejku, gde je Beretini mogao da traži svoju šansu. Rizikovao je, što mu se isplaćivalo. Novak je imao kontrolu protiv rivala na svoj servis, ali je oba puta slao lopticu u mrežicu taman kada je izledalo da rival ne može ništa u poenu. Sve je išlo na Đokovićevu vodenicu do tada, ali Beretini se nije predavao, iskoristio je greške svog protivnika i uzeo treći set. Na polovini četvrtog seta, arena je, zbog policijskog sata, morala biti ispražnjena, što nije pogodovalo nijednom teniseru jer je morala da bude napravljena pauza. Svakako, najmanje je ovo prijalo Beretiniju, jer je publika bila na njegovoj strani želeći dramu.

Prekid je trajao barem pola sata, čekali su i jedan i drugi teniser grešku svog rivala, ali ih je bilo minimalno. Podloga je bila nešto klizavija, što nije odgovaralo našem igraču. Beretini se, s druge strane, nije previše ni trudio kod Novakovog servisa, plan mu je bio novi taj-brejk. Međutim, ponovo je Novakova anticipacija bila na nivou, ritern mu je pomogao da dođe do tri meč lopte i poslednju od njih je i realizovao na sjajan način. 

U polufinalu nas očekuje pravi šlager. Naspram Rafaela Nadala, koji je ranije tokom dana obezbedio svoje mesto u polufinalu, u petak će se naći Novak Đoković. Definitivno, najbolja dva mesta u svetu tenisa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke