ŠOK - Nadal propušta Vimbldon i Olimpijadu!

Autor: Sportske Net
četvrtak 17.06.2021.
13:36
Izvor: Sportske.net

Ovo niko nije očekivao.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Olimpijskim igrama, kao ni na predstojećem Vimbldonu. 

Rafa se na svom zvaničnom Tviter profilu oglasio i obrazložio svoju odluku. 

"Pozdrav svima, odlučio sam da ne učestvujem na ovogodišnjem Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju. Odluku nikad nije lako doneti, ali nakon što sam saslušao svoje telo i razgovarao sa timom, shvatam da je to ispravna odluka", napisao je teniser i dodao:

"Cilj mi je da produžim karijeru i nastavim raditi ono što me raduje, odnosno takmičiti se na najvišem nivou i boriti se za te profesionalne i lične ciljeve na maksimalnom nivou takmičenja", kazao je on.

Španac je potom napisao glavni razlog odustanka.

"Činjenica da su bile samo dve nedelje između Rolan Garosa i Vimbldona, otežala je oporavak mom telu nakon uvek zahtevne sezone šljake. Bila su to dva meseca velikog napora i odluka koju donosim usredsređena je na srednjoročni i dugoročni rok", rekao je treći teniser sveta.

On se osvrnuo i na Olimpijske igre koje počinju 23. jula.

"Olimpijske igre su uvek mnogo značile i uvek su bile prioritet sve sportiste. Lično sam imao priliku da proživim njih tri i imao sam čast da budem predstavnik svoje zemlje“, završio je Nadal. 

Podsetimo, Rafael Nadal ispao je u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića u jednom od najboljih mečeva u istoriji tenisa, a prethodno je osvojio masters u Rimu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke