Šokantna partija i ispadanje Stefanosa Cicipasa, US open mu baš ne prija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.08.2022.
08:23
Izvor: Sportske.net

Osvojio samo jedan gem u prva dva seta protiv kvalifikanta!

Beta/AP Photo/Julia Nikhinson
Beta/AP Photo/Julia Nikhinson

Povezane vesti


Peti nosilac Grk Stefanos Cicipas izgubio je u prvom kolu od 94. tenisera sveta Kolumbijca Danijela Galana sa 1:3, po setovima 0:6, 1:6, 6:3, 5:7.

Galan, koji je u žreb ušao kroz kvalifikacije, igraće u drugom kolu protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 3:2, po setovima 2:6, 1:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Međutim, Cicipas ovim porazom neće izgubiti mnogo bodova na ATP listi, svega 80, jer u karijere nikada nije uspeo da dođe dalje od trećeg kola na ovom turniru. Prošle godine ga je Alkaraz eliminisao u trećem kolu, a u 2020. je takođe u trećem kolu izgubio od Borne Ćorića.

Pre tri godine ga je Rubljev eliminisao odmah na startu, u 2018. je takmičenje završio u drugom kolu kada je poražen od Medvedeva, a 2017. nije ni prošao kvalifikacije na svom prvom nastupu na US openu.

Ono što sada najviše boli Cicipasa jeste to što je propustio priliku da nekim znatno boljim rezultatom u Njujorku stigne možda i do prvog mesta na ATP listi.

''Bio sam veoma motivisan i nadahnut pre početka US opena jer sam znao da mogu da iskoristim ovaj turnir da se približim mestu broj jedan.

Bilo bi veoma čudno i veoma neobično da mi to nije palo na pamet, jer je to nešto što sam želeo od detinjstva i znam da je ovo moja šansa da to pojačam.

Jednostavno, nije išlo kako je planirano. Ponekad samo treba da to pustite, ne morate previše razmišljati o tome, ne morate se previše naprezati, ali u isto vreme je teško jer postoji ova otvorena prilika tu ispred vas, ne želite da zabrljate, ne želite da je protraćite...

Moje šanse su malo manje, ali ću i dalje pokušavati da uvećavam broj bodova, koliko god mogu do kraja godine. Zaista želim da možda završim među prva tri...'', poručio je Cicipas.

Prvi favorit za osvajanje US opena i dalje je branilac titule Danil Medvedev. Kvota u AdmiralBet-u da će on drugi put uzastopno osvojiti turnir iznosi 2.90, a prati ga Nadal sa kvotom 4.40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke