Španac poentirao: "Da sam na Novakovom mestu, uzeo bih stvari i vratio se u Srbiju bez osvrtanja"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 10.01.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Stiže mišljenje i sa "Marke".

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Španski radio-voditelj Raul Valera dao je svoj sud na radiju poznatog lista "Marka" o čitavom slučaju Novaka Đokovića u Australiji.

Đoković će još morati da sačeka na odluku ministra za imigracije i pitanje je kada će saznati konačni ishod slučaja iako je Federacioni sud presudio u njegovu korist.

Reakcije svetskih medija su raznovrsne, ali uglavnom se ističe da je Novak taj koji je pobedio u ovom slučaju. Španski radio-voditelj Raul Valera lepo je opisao aktuelnu situaciju i rekao šta bi on učinio u Novakovom slučaju.

"Da sam na Novakovom mestu, uzeo bih svoje stvari i vratio se u Srbiju ne osvrćući se ostavljajući u najapsolutnijoj usamljenosti onu političku klasu koja iskoristila populistički način i intervenisala misleći više o svom dobru nego o opštem dobru. To je nešto što je uobičajeno, ne samo u Australiji, nego i u Španiji".

"Dok se čeka da saznamo više detalja, čini mi se da je Novak učinio sve što su od njega tražili bez obzira na to da li mi se njegovo razmišljanje, odnosno nevakcinisanje čini pogrešnom odlukom".

"Ono što je Novak uradio važnije je od njegove bilo koje pobede nad Nadalom, Federerom ili ostalima. To je trijumf vere i srca, bez potrebe da se oseća kao Isus Hrist, što je sugerisao njegov otac. Sva ova rasprava ne oslobađa Novaka od obaveze da se vakciniše. Nauka kaže da je to ispravna stvar i pre toga ima malo rasprave. To je dobro za individuu i za druge", smatra Valera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke