Španski ''As'' piše o novom mogućem problemu za Novaka!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Posle jučerašnje vesti, ovo je izbilo u prvi plan.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Koronavirus pravi sve više problema na Vimbldonu, jer su pozitivnne rezultate na testiranju dobili hrvatski teniser Marin Čilić i prošlogodišnji finalista, Italijan Mateo Beretini.

I jedan i drugi su bili u Nadalovom delu žreba, pa će Španac imati olakšan put ka eventualnom finalu sa našim Novakom Đokovićem.

Međutim, posle Čilićevog odustajanja, španski ''As'' piše o jednom ''kamenu manje na Nadalovom putu koji bi, nekako, mogao da završi kod Đokovića''.

Naime, pomenuti list stavlja akcenat na to što je pred početak Vimbldona Đoković trenirao sa Čilićem.

''Srpski igrač je, koristeći istorijsku promenu turnira, koji to ranije nije dozvoljavao, prošlog četvrtka, 23. juna, trenirao sa Čilićem na centralnom terenu Vimbldona. Snimak za pamćenje, s obzirom na kontekst koji sada otkriva opasnost: direktan kontakt Noleta i Čilića, koji je bio pozitivan na COVID. Za sada, Đoković je put u Londonu započeo trijumfom u svom debiju, protiv Južnokorejca Son Vu Kvona, postavši prvi igrač koji je ostvario 80 pobeda na svim grend slem turnirima. U narednim danima biće jasno da li koronavirus, makar i na drugi način, ponovo zadire u njegove ciljeve'', piše ''As''.

Podsetimo, Đoković je već dva puta bio pozitivan na koronavirus, posle Adrija tura u leto 2020. i zimus uoči Australijan opena, pa se nadamo da je time smanjio opasnost od nove zaraze, iako nije vakcinisan.

U drugom kolu Nole će za rivala imati Australijanca Kokinakisa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke