Španski mediji: ''Nemoguće protiv ovakvog Đokovića''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.06.2023.
19:42
Izvor: Sportske.net

Prve reakcije španskih medija posle večerašnjeg polufinala.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Novak Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa pobedom od 3:1 u setovima nad 16 godina mlađim Špancem Karlosom Alkarazom.

Paklen ritam igre koji je Novak nametnuo od starta meča mladi Španac je izdržao tokom prva dva seta, ali je od starta trećeg počeo da oseća grčeve i to je za njega bio početak kraja u ovom meču.

S obzirom da rekorder po broju titula na Rolan Garosu, Rafael Nadal nije zbog povrede mogao da učestvuje na ovogodišnjem turniru, maksimalna pažnja španske javnosti bila je usmerena ka Karlosu Alkarazu, koji je bio i prvi nosilac.

Naravno, velika pažnja njegovom današnjem porazu je posvećena u španskim medijima, pa tako ''Mundo deportivo'' u naslovu svog izveštaja navodi da je ovo bio ''surov kraj za Alkaraza''.

''Posle izuzetna dva i po sata tenisa, Karlos Alkaraz se povredio i nije se povukao sve dok Novak Đoković nije zapečatio prolaz u svoje 34. grend slem finale, sedmo u Parizu'', piše ''Mundo deportivo''.

''Marka'' naglašava da su grčevi u šaci i kvadricepsu zaustavili Alkaraza na pragu finala.

''Alkaraz je znao da ne može i pogledao je u svoju klupu kako bi znao šta da radi. Đoković je, gestom koji mu odaje počast, prešao na njegovu polovinu terena da se zainteresuje.

'S..ban sam, ne mogu, ne mogu', obavestio je Huana Karlosa Ferera, svog trenera. Meč se za njega završio na najgori mogući način: 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1, za 3 sata i 23 minuta'', piše ''Marka''.

U sličnom tonu je i izveštaj lista ''As'', koji dodaje:

''Nikada nećemo saznati šta bi se dogodilo ovog petka u polufinalnom meču Rolan Garosa između Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića da se nije dogodio nesrećni peh koji je Španac doživeo na početku trećeg seta''.

''Činjenica je da, iako je pokušavao, Alkaraz nije mogao da se takmiči koliko je bilo potrebno na tom nivou nakon što je izgubio treći set, šepao je i lečen je u svlačionici.

Protiv veoma dobrog Đokovića to je bilo nemoguće: 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1. Šteta, ali pred njim je tenis i mnogo sezona, ako ništa ne pođe po zlu, da razbije ovaj maler. Za javnost Pariza, on je to već imao u džepu'', zaključuje ''As''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke