Španski vunderkid o Novaku i Nadalu, ko je najbolji teniser sveta?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 10.05.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

"Nije isto gledati Đokovića na TV i igrati protiv njega", tvrdi Alkaraz.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Karlos Alkaraz u ovom trenutku važi za najperspektivnijeg tenisera sveta i zauzima šestu poziciju na ATP listi.

Posle trijumfa u Madridu, u intervjuu za Marku govorio je i o najboljem teniseru planete Novaku Đokoviću kojeg je eliminisao na putu do finala.

Aleksander Zverev je nakon poraza u finalu istakao da je upravo Alkaraz u ovom trenutku najbolji teniser.

"Ne, zaista ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje to. Sada tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu.

Đoković važi za sjajnog servera, ali za mene je on bio igrač koji mi je najteže otežavao ritern. Nisam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Kao i sjajan nivo koji ima sa osnovne linije. Jedna je stvar videti ga na TV-u, a druga igrati protiv njega", rekao je Alkaraz koji je nedavno napunio 19 godina.

On je otkrio da ne voli kada ga upoređuju sa Rafom Nadalom, iako je ispoštovao fotografe nakon osvajanja trofeja u Madridu i zagrizao trofej, što radi i Nadal.

"Nisam hteo da zagrizem trofej, ali su mi fotografi rekli da ga zagrizem. To je bila stvar fotografa i ja sam ih, iako nisam želeo to da uradim, poslušao".

Novak Đoković danas započinje svoj pohod ka trofeju u Rimu gde ne učestvuje Alkaraz, biće to prilika da Srbin stigne do trofeja, ali prvo će morati Aslana Karaceva, admiralbet.rs ima bogatu ponudu za vas kada je u pitanju ovaj duel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke