Spektakl u "meču budućnosti", Alkaraz "slomio" Sinera u petom setu i ide u finale

Autor: Mladen Heleta
petak 07.06.2024.
18:50
Izvor: Sportske.net

Rađa se veliko rivalstvo.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaraz prvi je finalista Rolan Garosa.

Treći reket planete je u polufinalu pobedio Italijana Janika Sinera sa 3:2 u setovima, nakon velike borbe i preokreta.

Po setovima je bilo 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:3, a meč je trajao četiri sata i 12 minuta.

Bio je ovo duel dvojice igrača od kojih se u narednoj deceniji očekuje da dominiraju svetskim tenisom, mada oni dominiraju i sada. Alkaraz je već bio prvi na ATP listi, a Siner će to postati u ponedeljak.

Tokom ovog meča je publika u Parizu videla ono što je očekivala, a na kraju je više živaca imao Alkaraz, pa će se u nedelju boriti sa svoj treći grend slem trofej, pošto u svojim vitrinama već ima pehare sa US opena i Vimbldona.

Siner ostaje na jednoj GS tituli, koju je početkom godine osvojio u Australiji i posle Rolan Garosa će morati da se zadovolji čelom ATP liste.

U drugom polufinalu se uskoro sastaju Norvežanin Kasper Rud i Nemac Aleksandar Zverev.

Siner je sjajno počeo meč, pa je uz dva brejka poveo 4:0. Španac je potom uspeo da veže dva gema i smanji na 2:4, ali je Siner novim brejkom u sedmom gemu osvojio prvi set.

Italijan je i drugi set počeo brejkom i poveo 2:0, ali je Alkaraz tada zaigrao bolje pa je preokrenuo rezultat na 5:2, a potom u devetom gemu i iskoristio prvu set loptu.

Teniseri su na početku trećeg seta razmenili po brejk (2:2), nakon čega je Siner u šestom gemu napravio odlučujući brejk za vođstvo od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis, a prvi je popustio Siner u 10. gemu, kada je Alkaraz prvom brejk loptom u tom delu igre odveo duel u peti set.

Alkaraz je u drugom gemu petog seta oduzeo servis Sineru, prednost brejka je sačuvao do kraja i posle treće meč lopte plasirao se u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke