Spektakl u Rijadu, Novak izgubio od Alkaraza

Autor: Mladen Heleta
sreda 27.12.2023.
19:37
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč, iako egzibicioni.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Dvojica najboljih tenisera sveta danas su odigrali egzibicioni meč u Rijadu, kao uvod u novu sezonu. Napravili su pravi spektakl pred 40.000 gledalaca, a na kraju je Novak Đoković izgubio od Karlosa Alkaraza sa 2:1. Po setovima je bilo 4:6, 6:4, 6:4.

Srbin i Španac možda su zakazali egzibiciju u prestonici Saudijske Arabije, ali su pred rasprodatim tribinama "Arene kraljevstva" odigrali meč visokog intenziteta, koji se nije preterano razlikovao od pet takmičarskih koje su odigrali do sada.

Novak je loše ušao u meč, Alkaraz je odmah na startu napravio brejk. Srpski teniser je zaigrao bolje u nastavku, uspeo da oduzme servis Španca i dođe do izjednačenja u četvrtom gemu – 2:2. U nastavku je vođena velika borba, ali obojica su bili sigurni na svoje servise, sve do 10. gema. Alkaraz je imao servis, a Đoković 5:4, ubrzo je Novak došao do tri set lopte i iskoristio je prvu za vođstvo u setovima – 1:0.

I drugi set je počeo na isti način, brejkom Španca, koji je ovaj put bio veoma siguran na svoj servis i sačuvao ga je do kraja, pa je dobio ovaj deo igre sa 6:4.

U trećem je viđena velika borba. Novak je konačno dobro ušao set i bio siguranna svoj servis. Ipak, u trećem gemu Španac je ponovo prvi napravio brejk. Posle velike borbe u šestom gemu, Đoković je uspeo da dođe do izjednačenja, imao je tri brejk lopte, treću je iskoristio, a potom siguran bio na svoj servis – 4:3. Nastavili su izjednačeno, ali u devetom gemu posle tri brejk lopte Alkaraz dolazi do nove prednosti. Servirao je za pobedu i bez izgubljenog poena došao do iste – 6:4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke