Spektakl u Šangaju, održan žreb, nije moglo bolje za Novaka

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 30.09.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Svi vodeći igrači će igrati na ovom mastersu.

AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Održan je žreb za predstojeći teniski masters iz ATP serije 1.000 u Šangaju.

Na ovom turniru će se pojaviti svi vodeći teniseri današnjice, što znači da nas očekuje pravi spektakl.

Srpski teniser Novak Đoković, koji je postavljen za četvrtog nosioca, saznao je put, u prvom kolu je slobodan, a u drugom će mu rival biti mu bolji iz meča Junčakoete Bu – Aleks Mikelsen.

Janik Siner, Karlos Alkaraz i Danil Medvedev nalaze se u drugom delu kostura i sa njima Novak ne može da se sastane pre eventualnog finala.

Ni u trećem kolu ne bi trebalo da ima mnogo problema, pošto je potencijalni protivnik bolji iz duela Francuza Mpeši Perikara i Italijana Kobolija.

Projektovani žreb u osmini finala bi trebalo da mu donese Bublika ili Tijafoa, dok bi u četvrtfinalu mogao da odmeri snage sa Dimitovim, devetim ili Rubljovom, šestim nosiocem.

Novakovu, donju polovinu žreba, predvodi drugi nosilac Aleksandar Zverev sa kojim bi Srbin mogao da se sastane u polufinalu, a u ovom delu je od favorita i Amerikanac Tejlor Fric, sedmi nosilac.

U gornjoj polovini kostura su i Janik Siner, kao prvi i Karlos Alkaraz, kao treći nosilac. Siner bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra sa Danilom Medvedevim, a Španac protiv osmog nosioca Kaspera Ruda.

Od srpskih igrača u glavnom žrebu je i Miomir Kecmanović. Prvi rival mu je Australijanac Rinki Hidžikata, a ako ga prođe ide na megdan još jednom Australijancu Alekseju Popirinu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke