Srbi blistaju u Rimu - Međedović izbacio nosioca!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.05.2024.
12:55
Izvor: Sportske.net

Bravo, Hamade!

EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Povezane vesti

Hamad Međedović je uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu pošto je danas savladao 30. nosioca Alehandra Davidovič-Fokinu rezultatom 7:6 (4) i 6:4!

Nije tako dobro Međedović ušao u meč, Davidovič-Fokina je bio bolji rival na startu, a srpski teniser nije prikazivao igru iz prethodnog meča kada je izbacio Popirina. 

Čekali smo da zaigra onako kako zna mladi Međedović i konačno smo dočekali, nekako je visio brejk i konačno je dočekan za 4:4, da bi u narednom Međedović prešao prvi put u vođstvo. 

Ušli smo u taj brejk, tamo Međedović psihološki izuzetno stabilan, pogađao je kada je bilo najpotrebnije za razliku od svog rivala i poveo je sa 1:0. 

Imao je veću psihološku prednost, odmah napravio brejk, ali je usledio slabiji gem na njegov servis i Fokina je izjednačio. 

Bez brejka u narednim gemovima, ali je Hamad više pretio i u devetom gemu je imao dve brejk lopte koje nije iskoristio. Ipak, jeste treću nakon fantastičnog bekhenda za 5:4, servirao je u narednom gemu za plasman u treće kolo. Nije servis funkcionisao najbolje, ali je naš teniser uspeo da to nadoknadi i da slavi jednu od najvećih pobeda u karijeri do sada. 

Medvedev ili Drejper su mu protivnici u narednom, trećem kolu. Inače, on je treći teniser iz Srbije koji je u najbolja 32 tenisera u Rimu, posle Novaka i Kecmanovića. Čekamo i Lajovića, on igra danas protiv Baeza. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke