Srbi polovični u Americi!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.02.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Pobeda i poraz naših tenisera.

EPA-EFE/MATT TURNER
EPA-EFE/MATT TURNER

Povezane vesti

Srpski teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović imali su sinoć polovičan uspeh na turnirima u Južnoj i Severnoj Americi.

Lajović je sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (8), 6:1, savladao Kolumbijca Danijela Galana, a meč prvog kola turnira u brazilskom Rio de Žaneiru trajao je dva sata i 45 minuta.

Meč je započet sa dva brejka, a presudni gem u prvom setu bio je deseti u kojem je Galan još jednom oduzeo servis Srbinu i poveo sa 1:0.

Velika drama viđena je u drugom setu. Opet smo videli dva vezana brejka u petom i šestom gemu, a onda i izuzetno napet taj-brejk u kojem je Lajović iskoristio treću set loptu i izjednačio na 1:1.

U trećem setu igrao je samo Srbin. Napravio je 58. igrač sveta Lajović dva brejka i sa ubedljivih 6:1 izborio plasman u narednu rundu gde ga čeka sunarodnik Laslo Đere.

Za razliku od Lajovića, Miomir Kecmanović bio je neuspešan u meksičkom Los Kabosu.

On je sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (2), posle sat i 54 minuta igre poražen od australijskog tenisera Rinkija Hidžikate.

Imao je Kecmanović ogromnih problema prilikom svog servisa u prvom setu, čak tri puta ga izgubio, te je Hidžikata poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku ni Australijanac nije dobro servirao, a brejkovi su se ređali, po tri na obe strane. Ušlo se u taj-brejk, gde se mnogo bolje snašao 79. igrač sveta Hidžikata, dozvolio Srbinu samo dva poena i prošao dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke