Kakav šok u Malagi - Surova osveta Janika Sinera, Novak izgubio dobijen meč!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.11.2023.
17:40
Izvor: Sportske.net

Siner je bio na kolenima, a onda, potpuni obrt.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Italije je izjednačila protiv Srbije na 1:1 u pobedama u polufinalu Dejvis kupa u Malagi.

Podsetimo, ranije danas je u prvom meču ovog polufinala Miomir Kecmanović savladao Lorenca Muzetija, a večeras je Novak Đoković izgubio dobijen meč protuv Janika Sinera sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2 i 5:7, iako je imao tri vezane meč-lopte u trećem setu!

Tako se italijanski teniser surovo osvetio najboljem teniseru sveta za poraz proteklog vikenda u Torinu, u finalu završnog mastersa.

Janik Siner je u trećem gemu prvog seta stigao do prve brejk-lopte i odmah ju je iskoristio. To je prilično uzdrmalo Novaka koji je i u svom narednom servis-gemu dozvolio još jedan brejk rivalu za vođstvo od 4:1, i tu je priča u ovom setu bila završena.

Novak je svu svoju energiju od tog trenutka usmerio na drugi set, u kom je zaigrao kako ume, u stilu sa završnog mastersa u Torinu pre nedelju dana. Sada je naš teniser uspeo da iskoristi prvu brejk-loptu u ovom setu, dogodilo se to u četvrtom gemu, a do drugog brejka stigao je u poslednjem gemu, što je ujedno značilo i osvajanje ovog seta rezultatom 6:2.

Ušlo se u treći, odlučujući set, u kome se, očekivano, vodila i najveća borba. Đoković je imao brejk-loptu već u drugom gemu, nije je iskoristio, baš kao ni u osmom gemu kada je Siner opet izdržao pritisak i izjednačio na 4:4.

Nole zatim bez problema dobija naredni gem na svoj servis, za vođstvo od 5:4, da bi na Sinerov servis stigao do tri vezane brejk-lopte!

Sve je bilo spremno za slavlje našeg tima i overu plasmana u finale, ali Siner se podigao ''iz pepela''!

Ne samo da je uspeo da spase sve tri meč-lopte, nego je u sledećem gemu napravio brejk za vođstvo od 6:5 i za samo par minuta se sve okrenulo!

Pun samopouzdanja, Siner je odigrao poslendji gem na svoj servis, Novak tu više ništa nije mogao. 

Italija je izjednačila, dubl-meč će odlučiti drugog finalistu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke