Srpski derbi na startu turnira u Beogradu, Novaku otvoren put do finala

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.05.2021.
21:08
Izvor: Sportske.net

I po drugi put, kreće turnir u Beogradu ove sezone.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Određen je žreb za turnir Serbia Open 2, koji pripada ATP seriji 250.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne bi trebalo da ima većih poteškoća da se domogne finala i tako ipak dođe do titule u rodnoj zemlji s obzirom na to da u poslednjem pokušaju to nije uspeo.

On je slobodan u prvom kolu, a potom će igrati sa boljim iz duela Igora Gerasimova i kvalifikanta.

Mladi srpski teniser Marko Topo, koji je dobio specijalnu pozivnicu, na megdan će Špancu Pablu Anduharu, dok će Miomir Kecmanović igrati protiv Pabla Kuevasa. Takođe, u istom žrebu sa ovim teniserima nalazi se Nikolož Basilašvili, koji čega boljeg iz susreta Lasla Đerea i kvalifikanta. Mali klasik odigraće Žeremi Šardi i Tenis Sandgren, dok Dušana Lajovića očekuje susret sa Beraknisom. 

To je prvi deo žreba i ova imena su potencijalni Đokovićevi rivali do finala. Ozbiljniju pretnju mogao bi da ima u Anduharu ili Kuevasu, te Basilašviliju ili Sandgrenu. U svakom slučaju, očekuje se da Novak prebrodi ove prepreke budući da ni od jednog od mogućih protivnika nikada nije gubio ili nije imao priliku da igra sa njima.

U drugoj polovini žreba nalaze se još dvojica srpskih igrača, koji će igrati međusobni meč u prvoj rundi..U pitanju su Hamad Međedović i Filip Krajinović.

Tu su takođe još i Gael Monfils, Adrijan Manarino, Federiko Delbonis...

Turnir se igra od 22. do 29. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke