Šta će se desiti sa ATP listom? Novakov strmoglavi pad!

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.05.2022.
20:46
Izvor: Sportske.net

Zaokret u poretku!

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) objavila je danas da će Vimbldonu biti oduzeti bodovi za ovosezonsko izdanje kao i to da će svi teniseri izgubiti poene osvojene prošle godine.

Vimbldon je odlučio da zabrani dolazak na turnir ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama što je naišlo na osudu ATP-a koji je odlučio da turnir u ovom trenutku učini revijalnim. 

Postoji prostor za promenu odluke, a Vimbldon je taj koji mora da povuče potez, odnosno da dozvoli da Danil Medvedev, Andrej Rubljov i ostali dođu u London.

Međutim, odluka ATP-a da se bodovi za prošlu godinu oduzmu svim učesnicima je iznenađujuća. Ako znamo da je Novak Đoković aktuelni šampion, ukoliko ne dođe do naknadnih promena, svetski broj jedan će izgubiti taj status! Njemu će biti izbrisano 2000 poena i pašće na čak treće mesto! Najviše će profitirati Danil Medvedev koji će preuzeti čelnu poziciju sa 7800 poena, a iza njega će se naći Aleks Zverev sa 6895. Njih dvojica su turnir završili u četvrtom kolu i ostaće bez 180 poena. Prema novom renkingu, slede Stefanos Cicipas i Rafael Nadal kao četvrti i peti igrači sveta..

Ukoliko postane zvanično, biće ovo najgori renking Novaka Đokovića još od 10. avgusta 2018. godine kada je bio takođe treći.

Takođe, istu odluku potvrdio je i WTA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke