Šta je Novak rekao o publici na Vimbldonu?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 14.07.2019.
22:29
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković je uspeo da osvoji svoj peti Vimbldon.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković je odigrao fantastičan Vimbldon ove sezone i u finalu je savladao najboljeg tenisera na travi ikada, Rodžera Federera.

Na konferenciji za novinare je najbolji teniser sveta istakao da su ovo mečevi zbog kojih se igra tenis.

"Bilo je to veliko olakšanje na kraju. Ovo su mečevi za koje živite i koje daju smisao svakom minutu koji provedete na terenu vežbajući", rekao je Novak na početku obraćanja na konferenciji za novinare.

Novak ne samo da se borio protiv Federera, već i protiv publike koju je uspeo da ignoriše.

"Znao sam da ću imati teških momenata sa publikom. Obećao sam sebi pre meča da ću ostati miran i staložen. Jako je teško ne obraćati pažnju na njih, bilo je bučno i naelektrisano, posebno u teškim momentima. Daju vam energiju, oni koji su na vašoj strani, ali ako ih nema, onda morate sami pronaći energiju", rekao je on.

Nole je istakao i da ga je ovaj meč podsetio na onaj u finalu US opena 2011. godine.

"Ovo je bio "flešbek" na US Open 2011. godine. On je servirao veoma dobro tokom celog meča, ja sam imao problem da pročitam njegov servis. Mogao je lako da pobedi. Igrao sam najbolje u taj-brejkovima", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 15.07.2019
08:31

Svaka cast Nole, crveno bela pobednicka krv tece tvojim venama, a da kao dete nisi otisao iz partizana sigurno nikad nista ne bi postigao u svetu tenisa. Koliko je znacajno u sportu kad pravu odluku doneses u pravo vreme.

avatar
Lecter
Sunday, 14.07.2019
23:33

A sta da kaze. Sigurno da nece reci ono sto svi mislimo jer bi ih onda jos vise navukao na vrat. Sramota. Bilo da je polufinale ili finale Vimbldona,R. Garosa, US opena ili Australia uvek ista prica. Sigurno da je 30-40% teze igrati kada publika nije na tvojoj strani.