Šta posle Vimbldona - Novak ne odstupa, hoće li Amerikanci?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.07.2022.
23:21
Izvor: Sportske.net

Novi oblak neizvesnosti...

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najnovija titula koju je Novak Đoković osvojio danas na Vimbldonu možda je za njega i najdraža, posle svih teškoća koje je preživeo od početka sezone.

Nole je današnjom pobedom nad Nikom Kirjosom u finalu pretekao Rodžera Federera po broju grend slem trofeja i sada mu još jedan trofej nedostaje da stigne i Rafaela Nadala.

Ali, postavlja se pitanje kada će Novak uopšte biti u prilici da osvoji naredni grend slem trofej.

Kao što znate, prema važećim propisima u Americi, Novak neće moći da učestvuje na US openu od 29. avgusta jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali i dalje postoji kakva-takva nada da se do tada ti američki propisi promene i da se srpskom teniseru dozvoli ulazak u SAD.

Drugi način bi bio da se Đoković u međuvremenu vakciniše, ali...

''Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da dobre vesti za mene mogu da budu da se ukine obaveza da budete vakcinisani da uđete u SAD, ili ako je moguće da se dobije izuzeće. Ne znam, mislim da izuzeće nije realno. Ne znam, nemam mnogo odgovora na to. Mislim da je samo da li će da ukinu ili ne na vreme da mogu da uđem u SAD'', izjavio je Đoković.

Od toga sada zavise i njegova učešća na drugim turnirima do kraja sezone, pa je u ovom trenutku potpuno neizvesno gde će Novak igrati posle Vimbldona.

''Videću, ne osećam zaista nikakav pritisak ili potrebu da igram po određenom rasporedu. Stvari su se promenile u poslednjih nekoliko godina za mene. Postigao sam rekord kao istorijski broj 1 po broju nedelja za koji sam radio čitav život. Sada je to urađeno i završeno, dajem prioritet grend slemovima i velikim turnirima i gde želim da igram i gde se osećam dobro. Još nisam pričao o rasporedu sa Goranom. Moramo da vidimo prvo vesti iz Amerike, da li će se dogoditi ili neće, a onda će od toga zavisiti. Može se desiti da to budu Lejver Kup i Dejvis Kup, jer volim da igram za svoju zemlju. Pokušaću da budem deo toga. To su veliki, da tako kažem, turniri koji su mi sada na mislima'', otkrio je Đoković.

Podsetimo, za ponedeljak u 20 časova zakazan je svečani doček za Novaka Đokovića ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke