Šta Rubljov poručuje pred finale sa Novakom?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2022.
22:09
Izvor: Sportske.net

Biće to tek njihov drugi susret.

Beta/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Beta/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Povezane vesti

Ruski teniser Andrej Rubljov je danas relativno lako izašao na kraj sa Fabiom Fonjinijem i savladao ga je u polufinalu Srbija opena sa 2:0 u setovima.

U nedelju od 14 časova će se u finalu boriti sa Novakom Đokovićem, a svoja očekivanja od tog meča otkrio je posle meča sa Fonjinijem.

''Ne znam šta treba da uradim za titulu. Igram protiv jednog od najboljih ikada. Idem da dam sve od sebe, da se borim. Nema tu mnogo šta da se kaže. Samo hoću da dam maksimum. Novak je jedan od najboljih, radi sve, defanzivno, ofanzivno, servis, ritern. Samo njih trojica su perfektni'', izjavio je Rubljov.

U odnosu na Đokovića, Rubljov je od početka turnira manje vremena proveo na turniru, ali pitanje je čija je to prednost, jer Novaku je sada baš potrebno da što duže bude na terenu kako bi se vratio u takmičarsku formu posle duge pauze od početka sezone.

''Manje vremena sam proveo na terenu, ali to ne znači mnogo. Novak je osvojio toliko turnira. Igra se na dva dobijena seta. Odlučiće to ko bude bio slobodniji. Možda Novaka stigne umor pred domaćom publikom'', izjavio je Rubljov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke