Šta se dešava sa Sinerom? - "Neću da izgubim tri godine karijere"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.05.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Povreda je izgleda mnogo ozbiljnija nego što se mislilo.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Drugi teniser sveta Janik Siner odustao je juče od nastupa na predstojećem mastersu u Rimu.

Italijan se ove sedmice povukao i sa mastersa u Madridu, na kom je stigao do četvrtfinala, ali je zbog povrede kuka bez borbe predao meč Feliksu Ože-Alijasimu.

Čovek koji igra najbolji tenis na planeti od početka sezone i koji je već osvojio Australijan open, masters u Majamiju i turnir iz serije 500 u Roterdamu je izgleda povređen puno ozbiljnije nego što se mislilo, a danas je izjavio da će igrati na Rolan Garosu samo ako bude maksimalno spreman.

"Igraću na Rolan Garosu samo ako budem 100% spreman. Neću da ulazim u detalje povrede, prvo smo mislili da nije ništa ozbiljno, ali su analize i skener pokazali da tu postoji nešto što nije u redu. Jedna stvar je sigurna, a to je da ako se ne oporavim maksimalno, onda će mi trebati više vremena, a neću da izgubim tri godine svoje karijere. Boli me što ne igram sada, ali moram da osiguram da moje telo ozdravi i to je najvažnija stvar", rekao je Siner na konferenciji za medije u Rimu i dodao:

"Moja priprema za Pariz neće biti optimalna jer nemam mnogo vremena, ali je sigurno da ću dati sve od sebe da bih se doveo u poziciju da igram", završio je Italijan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke