Šta Vilander predviđa ''tigru'' Novaku u polufinalu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.09.2021.
16:23
Izvor: Sportske.net, Eurosport

Šveđanin izneo svoju procenu.

EPA-EFE/ATIENZA
EPA-EFE/ATIENZA

Povezane vesti

Novak Đoković je sve bliži istorijskom trofeju, ali od toga ga dele dva veoma teška meča. Prva naredna prepreka biće mu Aleksander Zverev u polufinalu, a onda najverovatnije Medvedev u finalu.

Zverev je u Tokiju pre nešto više od mesec dana zadao težak udarac našem teniseru, ostavivši ga bez olimpijske medalje, pa će to Đokoviću biti i dodatni motiv da mu se revanšira u Njujorku i izbori plasman u finale.

Ukupno su se Zverev i Đoković devet puta sastajali, a naš teniser vodi sa 6:3 u pobedama. Ipak, nekadašnji as, a sada komentator ''Eurosporta'' Mats Vilander smatra da je ovo sada neki ''novi Zverev''.

''Servira žestoko i fizički je jak, kreće se dobro, postao je i nešto agresivniji, pa predstavlja pretnju. Nije ranije bio pretnja posle dva ili tri udarca u razmeni, vraćao se i bio je pasivan, više nije takav. Ovo je novi Zverev, velika je razlika u odnosu na prošlu godinu'', objašnjava Vilander.

To, međutim, ne znači da će biti favorit protiv Novaka, niti to može bilo ko da bude u ovom trenutku. Kako će Đoković odgovoriti na odličnu formu Zvereva?

''Možemo da očekujemo meč u kom će Novak u potpunosti biti tigar, poput Džimija Konorsa, paliće publiku. Moraće mnogo i da vraća, jer Zverev udara razorno, servira jako, moraće da pokaže oštrinu u refleksima i defanzivnoj igri. Novak će tražiti taj izazov protiv Zvereva, ali onda treba videti da li Zverev može da digne svoj nivo na neki drugi, jer se Olimpijske igre ne mogu porediti sa pet setova. Novakov turnir nije praktično ni počeo do ovog četvrtfinala, toliko je dobar i nada se izazovu. Govorim sve vreme da će Novak najverovatnije osvojiti turnir, ali ima momaka koji su uzeli deo Novakovog samopouzdanja i fizičke spreme'', zaključio je Vilander.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke