Stigla potvrda, Beograd ponovo dobio ATP turnir!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 20.08.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Nagradni fond za učesnike iznosi 579.320 evra.

Srdjan Stevanovic ©
Srdjan Stevanovic ©

Povezane vesti

Beograd će od 3. do 9. novembra ove godine biti domaćin ATP teniskog turnira serije 250, saopštio je ATP.

Turnir u prestonici Srbije biće odigran na tvrdoj podlozi u "Beogradskoj areni", višenamenskoj dvorani na Novom Beogradu koja je već bila poprište finala Dejvis kupa 2010. i 2013. godine.

Beogradu je ukazano poverenje da organizuje turnir od kojeg je zbog nepredviđenih operativnih problema odustao Hihon, grad na severu Španije.

"Zahvalni smo što smo dobili priliku da organizujemo još jedan ATP 250 turnir, ovoga puta na tvrdoj podlozi. Beograd ima uspešnu istoriju turnira na tvrdoj podlozi, a ovde su igrani i neki od najuzbudljivijih mečeva i finala Dejvis kupa pre mnogo godina. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti sa tradicijom i pokušati da sve učinimo još uzbudljivijim i boljim, ovog puta na ATP turniru", rekao je direktor Beograd opena Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića.

Glavni grad Srbije će domaćin turnira biti najmanje dve godine, a nagradni fond za učesnike iznosi 579.320 evra.

Svi ostali turniri u kalendaru ATP tura za 2024. godinu ostaju nepromenjeni i planirano je da se održe prema rasporedu, saopštio je ATP.

Beograd je već bio domaćin ATP turnira serije 250, pošto je na otvorenim terenima na Dorćolu od 2009. do 2012. i od 2021. do 2022. igran Srbija open, koji je prošle godine privremeno izmešten u Banjaluku i održan pod nazivom Srpska open.

Poslednje izdanje turnira u Beogradu osvojio je 2022. ruski teniser Andrej Rubljov, koji je u finalu pobedio Novaka Đokovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke