Strategija do Melburna - Novak i bez vakcine na AO!?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 27.11.2021.
12:10
Izvor: Sportske.net

Plan je sasvim jasan.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Višestruki osvajač Australijan opena Novak Đoković pod znakom pitanja je za učešće na ovom turniru jer se još nije vakcinisao, ali prema pisanju Sportskog žurnala postoji način kako da premosti ovaj problem.

Nedavno je australijska država Viktorija, čije sedište je u Melburnu, odlučila da nevakcinisanim osobama nije dozvoljen ulazak, što se prelilo i na prvi Grend slem u sezoni.

Pozitivna okolnost je što se za ovaj korak nisu odlučile druge države na ovom kontinentu, kao što je Novi Južni Vels, čiji centar je Sidnej.

Šta to u praksi znači?

Đoković bi mogao da umesto direktno za Melburn da dođe u Signej, a onda nesmetano da se prebaci u grad organizatora Australian opena, jer nakon dvonedeljnog karantina čak i nevakciniani mogu u bilo koji deo Australije.

Ova interesantna situacija mogla bi da ide u korist najboljem teniseru planete, jer će upravo Sidnej biti domaćin ATP kupa u decembru, što znači i mogućnost da Novak dođe u ovaj grad, ispoštuje dvonedeljnu izolaciju, odigra turnir i dođe u Melburn.

Podsetimo, Novak je trenutno u Austriji gde sa reprezentacijom Srbije učestvuje na Dejvis kupu, za danas je zakazan duel protiv Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke