Stručnjaci iz Australije optimisti: "Zakon kaže, Novak je u pravu!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.01.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Glas razuma.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Slučaj Novaka Đokovića u Australiji privukao je veliku pažnju svetske javnost, ne samo sportske, već i šire.

Advokati iz Australije Džastin Kvil i Dejvid Galbal dali su svoje mišljenje o aktuelnoj situaciji sa najboljim teniserom sveta i smatraju da će Novak na kraju pobediti na sudu.

"Pretpostavljam da će sudija reći, daću privremeni sudski nalog, praktično privremenu odluku da se zaustavi proces deportacije, i onda ću valjano da saslušam strane u slučaju. Kao što znate, točkovi pravde se ne pokreću tako brzo. Ipak, to ne znači nužno da će Novak pobediti u ovom slučaju. Dve strane u sporu obično postignu dogovor i to je kraj svega", kazao je Kvil

Galbaldi ima slično viđenje.

"Njegov argument je jednostavan. Radi se o tome da je uradio sve što je zahtevano da učini, kako bi mu viza bila garantovana. I ta viza je izdata u saglasnosti sa svim onim što je poslao prilikom aplikacije i trebalo je dozvoliti mu da ostane ovde. ON je potrošio novac dolazeći ovamo i otuda bi mu trebalo dozvoliti da ostane i igra turnir.

Sud će razmotriti sve činjenice. Ja gledam šta zakon kaže. Ne mogu da promenim zakon niti da pretpostavim kakvo će biti viđenje sudije, ali jedna od gklavnih stvari koja mu ide u prilog je da se ponašao prema svomju štetu. Sud bi to mogao da uzme u obzir i garantuje izuzeće. Sudu bi moglo da bude teško da uradi, ali na to bi mogli da utiču razlozi koje on ima u ovoj situaciji što bi mu omogućilo da ostane. Glavni je to što je verovao da radi sve što mu je rečeno od strane vlade da uradi. Čini se da je ovo sve bila velika greška australijskih vlasti", objasnio je Galbaldi koji je dodao da su za sve krive federalne vlasti.

"Mislim da su svakako najodgovornije za ovo što se dešava australijske federalne vlasti".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke