Suosnivač ATP-a brani Đokovića: ''On to ne radi zbog sebe, ne treba mu novac''

Autor: Darko Mitrović
petak 17.09.2021.
13:40
Izvor: Sportske.net

Menja se odnos javnosti prema Đokoviću?

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je ove sezone na pragu istorijskog uspeha, nadao se ''zlatnom'', pa onda i ''kalendarskom slemu'', ali su ga u tom pohodu osujetili Zverev u Tokiju i Medvedev u finalu US opena.

Ipak, ono što je dobio u Njujorku, a što na tom turniru nije mogao da računa godinama unazad, jeste podrška publike koja je svim srcem bila uz njega tokom finalnog meča sa Danilom Medvedevim.

Promena raspoloženja prema Novaku, izgleda da počinje da se menja i po pitanju njegovog učešća u novoj organizaciji PTPA koja se bori za interese slabije rangiranih tenisera, zbog čega je prethodnih godina takođe kritikovan.

Posle US opena, dobio je podršku od jednog od suosnivača ATP-a Donalda Dela.

"Đoković ovo sigurno ne radi za sebe. Ne treba mu novac, jer 'u džepu' ima više od 151 milion dolara zarade na terenu, a da ne spominjemo ostale prihode'', poručio je Del.

On je, s tim u vezi, dodao i da Đokoviću nije bio potreban taj dodatni teret u sezoni u kojoj je pokušavao da ostvari istorijski podvig, ali je želeo da učestvuje u PTPA zbog mnogih drugih igrača.

''Njemu ne treba uznemiravanje. Niko ga ne bi okrivio da se izmakao i pustio Pospišila da izvrši teške poslove dok se bavio jednim od najsvetijih podviga u tenisu, nečemu što nije ostvareno više od pola veka, osvajanju Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US opena'', zaključio je Del.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke