Sve duguje njemu, Rafa otkrio ključnog čoveka za trofeje

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 06.04.2021.
10:49
Izvor: Sportske.net

Našao mu se kad je bilo najteže.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta Rafael Nadal rekao je da sigurno ne bi osvojio ovoliki broj trofeja da uz sebe nije imao ličnog lekara Anhela Ruiza Kotora, koji mu se našao u teškim trenucima.

"Kralj šljake" je imao nesreću da ga tokom karijere ne zaobilaze teške povrede, ali i sreću da se uz njega nađe jedan od najboljih stručnjaka iz oblasti medicine.

"Sa Anhelom sam imao mnogo teškim trenutaka, jer na kraju dana on je doktor, pa čim sam sa njim to znači da stvari ne stoje dobro", počeo je Nadal razgovor o čoveku koji mu je pomogao da stane noge kad je bilo teško.

Čovek koji je osvojio čak 20 Grend slem trofeja ističe da bi bez pomoći lekara to bilo nemoguće.

"Reč je o veoma pozitivnoj osobi, što je važna vrlina u svetu medicine. Pomogao mi je svojim optimizmom da rešim različite situacije. Bez njega ne bih bio u prilici da osvajam turnire. Moji rezultati bi bili totalno drugačiji. Mogu samo da mu se zahvalim", rekao je Nadal.

Španac nije bio na terenu nakon eliminacije od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Australijan openu, ali će se vratiti ovog meseca na turniru u Monte Karlu, čiji trofej je osvajao 11 puta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke