Sve je išlo glat - Đoković odradio rekreativni termin sa Norijem pred Zvereva

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.11.2021.
22:17
Izvor: Sportske.net

Onako kako je bilo neophodno, tako je i učinjeno. Sada sledi odmor i u subotu popodne duel sa Zverevom.

ATP Tour/Twitter
ATP Tour/Twitter

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa maksimalnim skorom plasirao se u polufinale Završnog mastersa pošto je pobedio i u trećem meču grupne faze. Ovog puta, bio je bolji od Kamerona Norija sa 2:0 (6:2, 6:1).

Novak je imao na umu šta sleduje već sutra, odnosno, da ga očekuje polufinale sa Zverevom, te je želeo brzo da obavi posao protiv Britanca sa kojim se po prvi put u karijeri sastao.

Nije dugo bilo neophodno da Đoković pokaže ko je gazda. Brejk na startu, pa i potvrda istog. Odličan forhend, čvrsta i precizna ruka srpskog igrača, dok je Nori delovao pomalo zastrašeno i nije imao pravi odgovor na Novakove udarce. Uz to, prvi teniser sveta je odlično servirao i sakupio je pet asova za osvojen set posle 28 minuta.

U nastavku meča, slika se nije promenila. Jeste Nori nešto bolje počeo, nagovestio da bi mogao malo više da nauči Novaka, ali sa nekoliko nervoznih udaraca sam sebe je koštao gubitka gema, pa je srpski igrač ponovo otvorio set brejkom. Prosto je čekao greške rivala, želeo što manje da se umara i to mu je išlo za rukom.

Jeste Nori imao nekoliko „izleta“ i pritiskao Đokovića, ali nije svetski broj jedan nije podlegao tome i lako je izlazio na kraj sa manjim poteškoćama. Uz novi brejk, furiozna pobeda se nazirala, a nedugo potom i izvojevala sa novim brejkom.

Đoković će u subotu od 14 sati igrati sa Aleksandrom Zverevom u borbi za finale.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke