Svega ovoga ne bi bilo da Jelena i Stefan nisu vratili Novaka iz ''penzije''?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.09.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

I sinoć su ga savladale emocije, ali bile su to suze radosnice.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novak Đoković bio je specijalno iznenađenje na dočeku košarkaša sinoć u Beogradu.

S obzirom da ima obaveze sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u Španiji narednih dana očekivalo se da će se iz Njujorka uputiti tamo, ali je ipak odlučeno da prvo doputuje u Beograd zbog dočeka koji se organizuje, pa da tek onda krene u Valensiju.

Naravno, doživeo je ovacije, to mu je nateralo i suze radosnice, a te emocije i ne čude, s obzirom sa kakvim se sve problemima suočavao, pogotovo u poslednje dve godine zbog toga što se nije vakcinisao protiv koronavirusa.

Zbog toga nije mogao da učestvuje ni na Australijan openu, čak je i deportovan dan pred početak prošlogodišnjeg turnira, a imao je i zabranu ulaska u Ameriku, pa prošle godine nije igrao ni na US openu.

Ali, možda i najveću krizu Novak je imao 2018. godine, kada je čak doneo odluku da završi tenisku karijeru?!

Brojni mediji ovih dana podsećaju na intervju njegove supruge Jelene iz 2020. godine kada je gostovala kod Grejema Bensingera i tom prilikom otkrila da je nekih desetak dana Novak već bio u ''penziji'', ali da se onda dogodio veliki obrt. 

Sve je počelo posle Novakovih poraza na američkoj turneji 2018. godine u Majamiju i Indijan Velsu, kada je gubio mečeve od Benoe Pera i Tara Danijela. Razlog za te neuspehe bila je povreda lakta koju dugo nije uspevao da zaleči, to ga je frustriralo, a želeo je da izbegne hiruršku intervenciju.

I onda, doneo je šokantnu odluku da završava karijeru!

''Rekao mi je da odustaje. To je istina. Izgubio je u Majamiju. Bio je to užasan poraz, a onda je samo okupio sve nas i rekao 'ljudi, završio sam'. Ja sam bila u šoku, pitala sam ga šta govori, a on je potvrdio. 

Onda je rekao svom saradniku Eduardu da može da razgovara sa  sponzorima i da im saopšti jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti'', ispričala je Jelena i nastavila.

''Ja sam mu govorila kao 'Ne možeš odustati', plakali smo i govorili mu da nije vreme za to''.

Novak nije popuštao, ali desetak dana kasnije se sve promenilo.

''Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa našom starom mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da nam se pridruži, ali smo mi rekli da je završio sa igranjem tenisa i da nas ostavi na terenu. 

Ipak, Stefan mu je 'dozvolio' da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije'', otkrila je Jelena.

Te godine je, nekoliko meseci kasnije, osvojio Vimbldon, zatim se vratio na vrh ATP liste, a danas već ima rekordna 24 osvojena grend slem trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke