Tačno je, Novak može da izgubi prvo mesto, ali Nadal ne može da ga pretekne! Ovo je jedini način...

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 31.05.2021.
17:58
Izvor: Sportske.net

Postoji samo jedan čovek koji nakon Rolan Garosa može da pretekne Novaka Đokovića.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković je ubedljiv na prvom mestu na ATP listi u ovom trenutku, ali postoji način da ga pretekne drugoplasirani Danil Medvedev. 

Ruski teniser čeka svoju šansu da bude prvi na ATP listi i rekli bismo da je jedini u ovom trenutku koji preti, uz možda Stefanosa Cicipasa koji je dobro počeo sezonu. Ipak, Medvedev ima veliki problem, a to su igre na šljaci. 

Popravio se i to je nesumnjivo, sada makar nekoga i pobedi na šljaci, pa je tako stigao po prvi put u karijeri do drugog kola Rolan Garosa. Samim tim što nije sakupljao bodove na Rolan Garosu do sada, svaki uspeh se naplaćuje i svaka pobeda mu sve više i više uvećava učinak na listi, za razliku od Novaka i Nadala koji su prošle godine na Garosu igrali finale. 

Novak brani samo 600 poena (umesto 1200) zbog novih pravila ATP oko pandemije, pa je sada na 10713 bodova. Medvedev je na 9828 bodova u ovom trenutku ako pratimo uživo ATP listu. 

Šta je potrebno da Medvedev pretekne Novaka?

Recimo da Novak ispadne u prvom, drugom ili trećem kolu, Medvedev bi plasmanom u finale mogao da dođe do prvog mesta na ATP listi. 

Ako Medvedev osvoji turnir imaće 11783 boda, i bitno će mu biti samo da Novak ne dođe do finala i biće u tom slučaju na prvom mestu. 

Od ostalih tenisera, ne postoji čovek koji može da pretekne Novaka na ATP listi ovoga puta, Nadal ne može na kraju Rolan Garosa imati više od 9630 bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke