Tako blizu, a tako daleko - Krajinović ispao sa Rolan Garosa!

Autor: Lazar Nikolić
petak 27.05.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Presudili taj-brejkovi.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović izgubio je od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima u trećem kolu Rolan Garosa. Alijasim je slavilo sa 3:0, po setovima 7:6(3), 7:6(2), 7:5, posle tri sata i pet minuta igre.

U potpuno izjednačenom meču nijanse su presudile u korist bolje rangiranog Kanađanina.

Prvi set je prošao bez brejkova, nije bilo ni brejk prilika, a sve je rešeno u taj-brejku, u kojem je Alijasim bio smireniji i sigurniji, tako je deveti igrač sveta poveo sa 1:0.

Prvi brejk na meču viđen je u sedmom gemu drugog seta, napravio ga je Alijasim, ali je do kraja seta Krajinović uspeo da oduzme servis protivnika, izjednači na 5:5 i izbori se za taj-brejk. Kao i u prvom setu, ponovo je Kanađanin bio bolji u odlučujućem gemu, Krajinović je izgubio fokus, a to je sjajni Alijasim znalački iskoristio.

Srpski teniser je bolje započeo treći set, napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je u osmom gemu ovog seta, Alijasim iskoristio petu brejk loptu i poravnao na 4:4. Tada se činilo da ćemo i po treći put danas gledati taj-brejk, ali se nažalost po Krajinovića to nije desilo. Kanadski 21-godišnjak napravio je odlučujući brejk u 12. gemu trećeg seta i izborio plasman u osminu finala.

Protivnik Ože-Alijasima u narednoj rundi trebalo bi da bude Španac Rafael Nadal, koji je blizu trijumfa protiv Holanđanina Van de Zandšlupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke