Teniski savez Francuske želi promenu formata Dejvis kupa

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.04.2022.
20:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Francuzi za promene.

Epa/Filip Singer
Epa/Filip Singer

Povezane vesti

Teniski savez Francuske (FFT) saopštio je danas da želi promenu formata Dejvis kupa i da odustaje od zahteva za organizaciju mečeva grupne faze ovogodišnjeg takmičenja.

"Želja FFT da promoviše i revitalizuje Dejvis kup jača je nego ikada. U interesu ovog takmičenja i tenisa, želimo promenu formata i evoluciju ekonomskog modela za više atraktivnosti, u skladu sa vrednostima i duhom Dejvis kupa", navodi se u saopštenju.

Mečeve Dejvis kupa igrale su muške reprezentacije na domaćim i gostujućim terenima sve do 2019. godine kada je promenjen format takmičenja po dolasku španske grupe Kosmos. Do tada ekipe igraju po grupama u gradu domaćinu, a završni turnir igrao se u Madridu.

Dejvis kup je 2020. godine otkazan zbog pandemije korona virusa, a prošle godine format je ponovo promenjen, pošto je grupna faza održana u četiri grada, a završni turnir igrao se u Madridu. Ponovo je taj format dobio brojne kritike pa Kosmos i Medjunarodna teniska federacija (ITF) pokušavaju da uvedu nove promene.

Reprezentacija Francuske se plasirala u završnu fazu, a Teniski savez se psole toga prijavio za jednog od četiri domaćina grupne faze, od 14. do 17. septembra. ITF nije prihvatio kandidaturu, pa je za organizatore imenovao Malagu, Bolonju, Glazgov i Hamburg.

Malaga je u medjuvremenu dobila organizaciju završnog turnira, pa je morala da odustane od domaćinstva grupne faze, za koju se sada traži novi domaćin.

FFT je odlučio da se ne kandiduje ponovo, "uzimajući u obzir zahteve, posebno na operativnom i finansijskom nivou".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke