Težak žreb za srpske tenisere na startu US opena!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2022.
20:04
Izvor: Beta

Kecmanović možda najbolje prošao, ali nadali smo se da će i ostali bar u prvom kolu imati nešto lakši posao.

EPA-EFE/Jorge Reyes
EPA-EFE/Jorge Reyes

Povezane vesti

Srpski teniser Miomir Kecmanović će u prvom kolu predstojećeg Otvorenog prvenstva SAD igrati protiv Amerikanca Lirnera Tijena, odlučeno je danas žrebom u Njujorku.

Ako bude uspešan na startu poslednjeg grend slem turnira u sezoni, Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Taro Danijel - Rišar Gaske.

Filip Krajinović će takmičenje početi duelom protiv Australijanca Aleksa de Minora, a potencijalni rival u drugom kolu će mu biti ili Kristijan Garin ili Jirži Lehečka.

Prvi protivnik Dušana Lajovića biće Amerikanac Dženson Bruksbi, a ako prođe čeka ga pobednik duela Borne Ćorića i kvalifikanta, dok će Laslo Đere na startu turnira za protvnika imati Rusa Andreja Rubljova.

Prvi teniser sveta i branilac titule na Ju Es Openu, Rus Danil Medvedev će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Stefana Kozlova. Njegov potencijalni rival u četvrtom kolu je Australijanac Nik Kirjos, u četvrtfinalu Kanadjanin Feliks Ože-Alijasim, a u polufinalu Grk Stefanos Cicipas.

Na drugom kraju žreba, Španac Rafael Nadal igraće u prvom kolu sa Australijancem Rinkijem Hidžikatom, a potom su mu potencijalni rivali Aslan Karacev i Kecmanović. Ako stigne do četvrtfinala, potencijalni rival će mu biti Britanac Kameron Nori, a u polufinalu sunarodnik Karlos Alkaras.

Neposredno pre žreba, srpski teniser Novak Djoković potvrdio je da neće učestvovati na ovogodišnjem Ju Es Openu, pošto ne može da udje u zemlju jer nije vakcinisan protiv korona virusa.

Otvoreno prvenstvo SAD počinje u ponedeljak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke