Tijafo namučio Alkaraza, šampion ipak sprečio senzaciju!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.07.2024.
18:29
Izvor: Sportske.net

Amerikanac vodio sa 2:1 u setovima, ali nije imao snage za veliki podvig.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Posle skoro četvoročasovne borbe, branilac titue na Vimbldonu Karlos Alkaraz plasirao se danas u četvrto kolo ovog grend slem turnira.

On je tek u petom setu uspeo da slomi otpor američkog tenisera Frensisa Tijafoa i na kraju posle preokreta slavio sa 3:2, po setovima 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (7:2) i 6:2.

Alkaraz je dobro počeo meč, prvi je stigao do brejka i poveo sa 4:2, ali je odmah usledio žestok odgovor Amerikanca koji već u sledećem gemu vraća brejk, a do kraja seta je favorizovanom Špancu prepustio još samo jedan gem!

Tek od petog gema drugog seta Alkaraz je ''uhvatio zalet'', napravio je brejk, a onda osvojio sve gemove do kraja za ubedljivih 6:2.

Treći set je doneo ravnoptravnu borbu, ali u sedmom gemu Tijafo pravi brejk i tu prednost je uspeo da zadrži u finišu ovog dela igre.

Alkaraz je bio pod sve većim pritiskom, igralo se gem za gem u četvrtom setu, pa je odluka morala da padne u taj-brejku. Tu je već Španac uspostavio dominaciju, poveo je sa 5:0 i postalo je jasno da ovaj meč ide u peti set.

U tim trenucima je Tijafo imao i jedno nezgodno proklizavanje, prizemljio se na koleno koje mu je ionako rovito i nekako od tog trenutka je otpor američkog tenisera značajno oslabio.

To je Alkaraz znalački iskoristio u petom setu kada je stekao dva brejka prednosti, posle čega je rutinski priveo meč kraju.

Španac će se u osmini finala sastati sa boljim iz duela Francuza Iga Ambera i Amerikanca Brendona Nakašime.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke